stamboekkeuring, fries, merrie, friese merrie

Vrouwkje Blog 6 – Zwarte Parel

Vorige week zijn we met Vrouwkje op de keuring geweest. Ze liet zich goed zien en was niet al te gestrest. Ik was erg tevreden met hoe ze haar beweging toonde, want vooraf was het best spannend of ze goed genoeg zou stappen.

Maar gelukkig was het ruim voldoende en mag ze zich voortaan een Friese stamboekmerrie noemen! Uit het harige groene paardje van afgelopen winter is een echte zwarte parel gegroeid. Prachtig om te zien.

Stamboek

Vrouwkje kreeg geen premie – en dat was natuurlijk jammer. De bewegingen waren correct, maar de jury vond de souplesse niet groot genoeg om haar een premie toe te kennen. Wij waren vooral erg blij met de voldoende voor de stap, haar meest lastige gang. De draf ging erg goed, maar mocht ook wat soepeler. “Ze trekt er echt  wel aan” zei de juryvoorzitter (en dat vonden wij ook).

Samen met wat opmerkingen over de rasuitstraling (Vrouwkje heeft bijvoorbeeld niet zulke dikke manen) en de bouw (een wat zware hoofdhalsverbinding) leverde dat haar een keurig stamboekpredicaat op. Een ruim voldoende merrie dus, maar geen ster. Dat kwam wel redelijk overeen met onze verwachtingen.

Trots

We zijn hartstikke trots op Vrouwkje. Wat deed ze het goed en wat was ze braaf! Het was een mooie en gezellige keuringsdag. Met dank aan iedereen die erbij was, foto’s heeft gemaakt, gepoetst en gezorgd heeft. Top!


Kijk eens wat een mooi relaxed staprondje…


Rennen!


Knapperdje…

<< Vrouwkje Blog 5