Paarden te koop

Mirages Horses biedt eigen (Friese) paarden te koop en paarden die getraind en/of bemiddeld worden voor de eigenaar. Alle verkooppaarden zijn lief, welopgevoed en klaar voor een nieuw baasje!

Heb je interesse in één van de paarden op deze pagina?
Kijk dan hier voor de contactgegevens.

Te Koop: Wijkje K

11-jarige (2007) Friese stamboekmerrie (Ielke x Remmelt)
Lieve merrie voor recreatie (rijden & mennen)

paard te koop, fries te koop, fries, friese merrie

Stokmaat: 1,69 m

Wijkje wordt verkocht wegens emigratie van de eigenaresse. Het is een lief paard met voldoende maat. Ze is recreatief gereden en loopt ongeveer op B niveau. Nooit onder het zadel uitgebracht, wel enkele winstpunten in de B-mendressuur (maar dat is al enkele jaren geleden).

De afgelopen tijd is ze in het enkelspan in het bos en in de bak gereden. Daarnaast wordt ze meerdere keren per week onder het zadel gereden, zowel in de bak als buiten. Ook onder het zadel is ze gewend om naar buiten te gaan (met één ander paard). Verkeersmak, kan wel iets onzeker zijn bij groot verkeer (onder het zadel, in het tuig geen probleem).

Schuurt niet, geen stalgebreken.

Ze kan verkocht worden inclusief alle toebehoren (zadel, hoofdstel, dekjes, dekens. Menwagen en tuig eventueel ook te koop.

Binnenkort te koop:

9-jarige Friese sportmerrie (Jakob x Fabe)
Gevoelige sportmerrie voor ervaren amazone of ruiter.

Z1-geklasseerd. Wordt verkocht wegens missen van klik met huidige amazone. Volledig röntgenologisch goedgekeurd (incl hoeven en rug). Verkeersmak, schuurt niet. Wordt momenteel getraid door subtop-amazone.

Meer informatie en foto volgt.

 

13-jarige NRPS merrie (v. Welt Invest)
M1-geklasseerd dressuurpaard voor handige amazone of ruiter.

Meer informatie en foto volgt.

 

Verkocht: Cayenne van de Hondshoeve

10-jarige (2008) Friese stermerrie (Felle x Jasper)
Lieve merrie voor dressuur of recreatie

Cayenne is via bemiddeling verkocht in 2018.

 

Te koop:  Mirages Nynke (M1 dressuur)

14-jarige (2004) Friese stermerrie (Fabe x Folkert x Haerke)
Zeer lieve merrie voor dressuur of recreatie

 

Nynke is een lieve, karaktervolle Friese merrie. Ze heeft een goed achterbeen en prachtige opwaartse gangen. Nynke is niet al te groot (1,57).

In de omgang is ze zeer lief en knuffelig, kinderen kunnen Nynke zelfstandig poetsen en er mee aan de hand wandelen. Braaf met rijden in de bak, alleen niet geschikt voor beginners omdat ze kan schrikken van ‘gestuiter en getrek’. Voor de wat meer gevorderde ruiter of amazone een fijn rijpaard.

In zowel de binnen- als buitenbak is ze heel braaf.  Ze is M1 geklasseerd, goede contragalop, treedt goed onder. Braaf op wedstrijd.

Ook is Nynke recreatief in het tweespan gereden, dit is al wel heel lang geleden. We hebben haar in de zomer van 2017 even in het enkelspan gezet, dit moet verder getraind worden, maar ze is wel braaf.

Buiten alleen geschikt voor een ervaren amazone / ruiter /menner. Wel verkeersmak, maar heeft iemand nodig die rustig blijft en stil kan zitten als ze heet wordt. Dan wordt zij ook weer rustig. Ik rijd zelf regelmatig met haar in het bos, meestal alleen.

Ze gaat weg omdat ik in de sport verder wil met de jongere generatie en omdat ze de laatste jaren zeer lastig drachtig te krijgen is. Daarom verkoop ik haar ook niet als fokmerrie, hoewel ze echt een toppapier heeft.

friese stermerrie te koop

Ik zoek een vaste plek voor haar, met bij voorkeur jaarrond weidegang omdat ze de neiging heeft om zand te eten als ze in een paddock staat. Nynke past in elke groep, is niet dominant maar ook geen sul en heeft altijd binnen no time nieuwe vrienden. Kan zowel bij ruinen als bij merries staan.

Niet voor de handel of maneges. Ze staat niet in de weg, dus ze mag blijven tot ik de juiste match gevonden heb voor deze lieve topmerrie.

voor meer informatie. Prijs notk.
Nynke kun je ook volgen via onze Facebook Pagina.

Filmpje uit september 2017

stermerrie fries


Hulp bij aankoop of verkoop

Zoek je een Fries? Of zoekt jouw Fries een nieuw, passend baasje? Ik help kopers en verkopers bij het maken van de juiste match. Ik kijk daarbij voorbij stamboekpapieren, verkooppraatjes en uiterlijk vertoon. Manen kunnen groeien, maar karakters moeten verenigbaar zijn. Een paard kan nog zo mooi zijn, als het niet bij je past, staat je een teleurstelling te wachten. Om over ongelukken nog maar helemaal niet te spreken. Laat mij je daarom helpen!

Je paard verkopen? ">Mail me uitgebreide informatie over je paard en wat je voor hem of haar wilt.

Op zoek naar een paard? Download hier het informatie-formulier, vul het in en stuur het op!

In Training

Mirages Hylke
8-jarige (2010) Friese dressuurruin (Sjouke x Sytse x Ygram)

friese ruin te koop, fries paard te koop, fries paard, friese paarden

Hylke is een bijzonder lief paard met ruime gangen en een mooi naar voren weggezet voorbeen. Hij meet 1.62m en heeft prachtig lang behang en een mooi vol papier. Zijn stamboeknaam is Hylke B. Hij is in 2013 als hengst bij mij gekomen en zadelmak gemaakt. In september 2013 is hij geruind. Zijn volle neef (uit dezelfde moederlijn) is dekhengst Erryt 488. Hylke is in 2013 klinisch en röntgenologisch goedgekeurd voor de sport.

Ik rijd met hem sinds 2014 af en toe wedstrijden, zowel indoor als outdoor (altijd op andere stallen, bij ons gaat dat niet). Hylke is inmiddels M1 startgerechtigd (alle klassen doorlopen). Zijn gangen worden altijd goed beoordeeld door de diverse jury’s. Hylke kan wat kijkerig zijn op juryhokjes en bloembakken, maar heeft geen rare fratsen.

We zijn begonnen met de oefeningen voor het M, waar we na de zomer aan willen beginnen. De stap is ruim en hij heeft een goede, makkelijke galop. Hylke zal de oefeningen van M en Z dan ook wel aankunnen.

Friese ruin te koop, friezen, fries paard te koop, friese paarden

Hylke is in goede gezondheid, heeft geen stalgebreken of exceem en is altijd op tijd geënt, ontwormd en naar de smid en de tandarts geweest. Hij loopt makkelijk de trailer in. Hylke is dol op buitenritten en kan ook alleen het bos in. Groot verkeer en motoren zonder uitlaat vindt hij nog wel een beetje spannend, vooral als hij alleen buiten is. Bokt of steigert niet.

Het is een zeer lief en knuffelig paard, dat dol is op poetsen en aandacht. Hij is niet verwend, zeurt niet om snoepjes of voer. Hij snurkt als hij slaapt en knort als hij tevreden is of als hij iets te melden heeft. Dit is heel grappig.  Hylke staat graag met één of twee merries, en is ook zeer lief met andere paarden. Alleen met andere jonge ruinen wordt nog wel eens een beetje hardhandig gespeeld.

fries, friezen, fries paard, friese ruin, fries paard te koop

Hylke is eventueel te koop voor een goed permanent huis, in Nederland of eventueel Duitsland of België. De ideale ruiter voor Hylke is niet al te lang of zwaar, want hij is niet enorm groot.

Geen leerpaard, maar een paard dat nog moet leren. Niet geschikt voor beginners of onzekere ruiters. Filmpjes op aanvraag. Voor de juiste match eventueel te koop, maar géén koopje.

Meer over Hylke (en meer foto’s) op de Facebook Pagina.

friese ruin te koop, fries paard te koop, friese paarden

———

Mirages Fay
8-jarige (2010) KWPN dressuurmerrie (Houston x Jazz x Samber)

Deze schitterende rode vos heeft een prachtig papier, staat hoog in het bloed en komt uit de beroemde Lottie/Zottie moederlijn.  Een echt bloedpaard, maar zeer mensgericht, vriendelijk en nieuwsgierig. Ze houdt enorm van aandacht en is braaf bij de smid en tijdens het poetsen.

Toen ze bij mij kwam was ze erg bang en mager. Inmiddels is ze goed opgeknapt, maar ze is nog niet klaar voor een nieuwe plek. Ze heeft een mooi vlot achterbeen en ruime gangen. Ze meet ongeveer 1.68 m.

We hebben in januari 2016 onze eerste officiële wedstrijd gereden. Fay is al vrij snel met 12 winstpunten in de B gepromoveerd en was binnen het jaar L2 geklasseerd. Na een jaartje met weinig wedstrijden gaan we in 2018 haar ‘sportcarrière’ weer oppakken.

KWPN merrie dressuur

Fay is in 2014 goedgekeurd voor het KWPN stamboek.
Haar officiële stamboeknaam is Fylottie SDH.

Je kunt ook Fay’s vooruitgang volgen via onze Facebook Pagina.
Paard gaat t.z.t. alleen weg naar een ervaren ruiter.

 

Yara Nynke
Friese merrie (Aarnold x Fabe x Folkert), 18 mei 2015

Yara staat inmiddels lekker in de opfok met een paar vriendinnetjes. Ze is groot en krachtig, met prachtig sportpapier en een ruime stap en galop. In 2018 gaan we rustig beginnen met longeren. Als ze voldoende is uitgegroeid gaat ze ook naar de stamboekkeuring dit jaar.

Jaarling merrie (Aarnold x Fabe x Folkert) stam 50


Verkocht via bemiddeling:

Wijkje K.
10-jarige merrie (Ielke)

Wijkje heeft in 2017 een nieuw baasje gevonden, maar staat wegens emigratie nu opnieuw te koop (zie boven).

8-jarige (2008) Friese merrie Betje

Deze leuke merrie heeft via verkoopbemiddeling en training een nieuw baasje gevonden. Ze had een tijdje stilgestaan dus was nog niet zo ervaren, maar pakte het werk goed op. De training verliep zo goed dat we in juni 2016 zelfs een keer gestart zijn en direct een winstpunt pakten. Haar nieuwe eigenaresse kon daarom meteen met haar aan de slag.

Betje 11 juni - 3

Betje 11 juni - 2
(deze wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Ingrid Truijens)

Haite
6-jarige Friese ruin (Pier)

Haite heeft in 2016 een nieuw baasje gevonden

Friese ruin te koop  

Friese Ruin te koop

Lees hier de klantervaringen!

Amigo van de Kruusdellen
4-jarige Haflingerruin

 

Amigo is in 2014 verkocht!

Gysje W.
3-jarige Friese dressuurmerrie (Sjerp)


Gysje is verkocht in 2013!

 

Mooie paarden met een goede basis…