Paarden te koop

Mirages Horses biedt eigen (Friese) paarden te koop en paarden die getraind en/of bemiddeld worden voor de eigenaar. Alle verkooppaarden zijn lief, welopgevoed en klaar voor een nieuw baasje!

Heb je interesse in één van de paarden op deze pagina?
Kijk dan hier voor de contactgegevens.

Te koop:  Mirages Nynke (M1 dressuur)

14-jarige (2004) Friese stermerrie (Fabe x Folkert x Haerke)
Zeer lieve merrie voor dressuur of recreatie

 

Nynke is een lieve, karaktervolle Friese merrie. Ze heeft een goed achterbeen en prachtige opwaartse gangen. Nynke is niet al te groot (1,57).

In de omgang is ze zeer lief en knuffelig, kinderen kunnen Nynke zelfstandig poetsen en er mee aan de hand wandelen. Braaf met rijden in de bak, alleen niet geschikt voor beginners omdat ze kan schrikken van ‘gestuiter en getrek’. Voor de gevorderde ruiter of amazone een fijn rijpaard.

In zowel de binnen- als buitenbak is ze heel braaf.  Ze is M1 geklasseerd, goede contragalop, treedt goed onder. Braaf op wedstrijd.

Ook is Nynke recreatief in het tweespan gereden, dit is al wel heel lang geleden. We hebben haar in de zomer van 2017 even in het enkelspan gezet, dit moet verder getraind worden, maar ze is wel braaf.

Buiten alleen geschikt voor een ervaren amazone / ruiter /menner. Wel verkeersmak, maar heeft iemand nodig die rustig blijft en stil kan zitten als ze heet wordt. Dan wordt zij ook weer rustig. Ik rijd zelf regelmatig met haar in het bos, meestal alleen.

Ze gaat weg omdat ik in de sport verder wil met de jongere generatie en omdat ze de laatste jaren zeer lastig drachtig te krijgen is. Daarom verkoop ik haar ook niet als fokmerrie, hoewel ze echt een toppapier heeft.

friese stermerrie te koop

Ik zoek een vaste plek voor haar, met bij voorkeur jaarrond weidegang omdat ze de neiging heeft om zand te eten als ze in een paddock staat. Nynke past in elke groep, is niet dominant maar ook geen sul en heeft altijd binnen no time nieuwe vrienden. Kan zowel bij ruinen als bij merries staan.

Niet voor de handel of maneges en ook niet voor een plek waar ze niet elke dag meerdere uren naar buiten kan. Ze staat niet in de weg, dus ze mag blijven tot ik de juiste match gevonden heb voor deze lieve topmerrie.

voor meer informatie. Prijs notk.
Nynke kun je ook volgen via onze Facebook Pagina.

Filmpje uit september 2017

stermerrie fries


Hulp bij verkoop

Zoekt jouw Fries een nieuw, passend baasje? Ik help kopers en verkopers bij het maken van de juiste match. Ik kijk daarbij voorbij stamboekpapieren, verkooppraatjes en uiterlijk vertoon. Manen kunnen groeien, maar karakters moeten verenigbaar zijn. Een paard kan nog zo mooi zijn, als het niet bij je past, staat je een teleurstelling te wachten. Om over ongelukken nog maar helemaal niet te spreken. Laat mij je daarom helpen!

Je paard verkopen? ">Mail me uitgebreide informatie over je paard en wat je voor hem of haar wilt.

In training

Ben je benieuwd welke paarden ik train, naast de paarden die hierboven te koop staan? Kijk dan hier.


Verkocht via bemiddeling:

Wijkje K (Ielke)

11-jarige (2007) Friese stamboekmerrie (Ielke x Remmelt)
Lieve merrie voor recreatie (rijden & mennen)

paard te koop, fries te koop, fries, friese merrie

Stokmaat: 1,69 m

Wijkje is in 2018 verkocht wegens emigratie van de eigenaresse. Het is een lief paard met voldoende maat. Ze is recreatief gereden en loopt ongeveer op B niveau. Nooit onder het zadel uitgebracht, wel enkele winstpunten in de B-mendressuur (maar dat is al enkele jaren geleden).

Cayenne van de Hondshoeve

10-jarige (2008) Friese stermerrie (Felle x Jasper)
Lieve merrie voor dressuur of recreatie

Cayenne is via bemiddeling verkocht in 2018.

8-jarige (2008) Friese merrie Betje

Deze leuke merrie heeft via verkoopbemiddeling en training een nieuw baasje gevonden. Ze had een tijdje stilgestaan dus was nog niet zo ervaren, maar pakte het werk goed op. De training verliep zo goed dat we in juni 2016 zelfs een keer gestart zijn en direct een winstpunt pakten. Haar nieuwe eigenaresse kon daarom meteen met haar aan de slag.

Betje 11 juni - 3

Betje 11 juni - 2
(deze wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Ingrid Truijens)

Haite
6-jarige Friese ruin (Pier)

Haite heeft in 2016 een nieuw baasje gevonden

Friese ruin te koop  

Friese Ruin te koop

Lees hier de klantervaringen!

Amigo van de Kruusdellen
4-jarige Haflingerruin

 

Amigo is in 2014 verkocht!

Gysje W.
3-jarige Friese dressuurmerrie (Sjerp)


Gysje is verkocht in 2013!

 

Mooie paarden met een goede basis…