Paarden in training

In Training

De onderstaande paarden heb ik momenteel in training. Afhankelijk van hun ontwikkeling komen ze op kortere of langere termijn te koop.

 

Mirages Hylke
8-jarige (2010) Friese dressuurruin (Sjouke x Sytse x Ygram)

friese ruin te koop, fries paard te koop, fries paard, friese paarden

Hylke is een bijzonder lief paard met ruime gangen en een mooi naar voren weggezet voorbeen. Hij meet 1.63m en heeft prachtig lang behang en een mooi vol papier. Zijn stamboeknaam is Hylke B. Hij is begin 2013 als hengst bij mij gekomen en zadelmak gemaakt. In september 2013 is hij geruind. Zijn volle neef (uit dezelfde moederlijn) is dekhengst Erryt 488. Hylke is in 2013 klinisch en röntgenologisch goedgekeurd voor de sport.

Ik rijd met hem sinds 2014 af en toe wedstrijden, zowel indoor als outdoor (altijd op andere stallen, bij ons gaat dat niet). Hylke is inmiddels M1 geklasseerd (alle klassen doorlopen). Zijn gangen worden altijd goed beoordeeld door de diverse jury’s. Hylke kan wat kijkerig zijn op juryhokjes en bloembakken, maar heeft geen rare fratsen.

De stap is ruim en hij heeft een goede, makkelijke galop.

Hylke is in goede gezondheid, heeft geen stalgebreken of exceem en is altijd op tijd geënt, ontwormd en naar de smid en de tandarts geweest. Hij loopt makkelijk de trailer in. Hylke is dol op buitenritten en kan ook alleen het bos in. Groot verkeer en motoren zonder uitlaat vindt hij nog wel een beetje spannend, vooral als hij alleen buiten is. Bokt of steigert niet.

Het is een zeer lief en knuffelig paard, dat dol is op poetsen en aandacht. Hij is niet verwend, zeurt niet om snoepjes of voer. Hij snurkt als hij slaapt en knort als hij tevreden is of als hij iets te melden heeft. Dit is heel grappig.  Hylke staat graag met één of twee merries, en is ook zeer lief met andere paarden. Alleen met andere jonge ruinen wordt nog wel eens een beetje hardhandig gespeeld.

 

Hylke is eventueel te koop voor een goed permanent huis, in Nederland of eventueel Duitsland of België. De ideale ruiter voor Hylke is niet al te lang of zwaar, want hij is niet enorm groot.

Geen leerpaard, maar een paard dat nog moet leren. Niet geschikt voor beginners of onzekere ruiters. Filmpjes op aanvraag. Voor de juiste match eventueel te koop, maar géén koopje.

Meer over Hylke (en meer foto’s) op de Facebook Pagina.

friese ruin te koop, fries paard te koop, friese paarden

———

Mirages Fay
8-jarige (2010) KWPN dressuurmerrie (Houston x Jazz x Samber)

Deze schitterende rode vos heeft een prachtig papier, staat hoog in het bloed en komt uit de beroemde Lottie/Zottie moederlijn.  Een echt bloedpaard, maar zeer mensgericht, vriendelijk en nieuwsgierig. Ze houdt enorm van aandacht en is braaf bij de smid en tijdens het poetsen.

Toen ze bij mij kwam was ze erg bang en mager. Inmiddels is ze goed opgeknapt, maar ze is nog niet klaar voor een nieuwe plek. Ze heeft een mooi vlot achterbeen en ruime gangen. Ze meet ongeveer 1.68 m.

We hebben in januari 2016 onze eerste officiële wedstrijd gereden. Fay is al vrij snel met 12 winstpunten in de B gepromoveerd en was binnen het jaar L2 geklasseerd. Na een periode met weinig wedstrijden gaan we in 2019 haar ‘sportcarrière’ weer oppakken.

KWPN merrie dressuur

Fay is in 2014 goedgekeurd voor het KWPN stamboek.
Haar officiële stamboeknaam is Fylottie SDH.

Je kunt ook Fay’s vooruitgang volgen via onze Facebook Pagina.
Paard gaat t.z.t. alleen weg naar een ervaren ruiter.

 Mirages Nynke (M1 dressuur)

14-jarige (2004) Friese stermerrie (Fabe x Folkert x Haerke)
Zeer lieve merrie voor dressuur of recreatie

Nynke is een lieve, karaktervolle Friese merrie. Ze heeft een goed achterbeen en prachtige opwaartse gangen. Nynke is niet al te groot (1,57).

In de omgang is ze zeer lief en knuffelig, kinderen kunnen Nynke zelfstandig poetsen en er mee aan de hand wandelen. Braaf met rijden in de bak, alleen niet geschikt voor beginners omdat ze kan schrikken van ‘gestuiter en getrek’. Voor de gevorderde ruiter of amazone een fijn rijpaard.

In zowel de binnen- als buitenbak is ze heel braaf.  Ze is M1 geklasseerd en bijna M2-startgerechtigd. Ook is Nynke recreatief in het tweespan gereden, dit is al wel heel lang geleden. We hebben haar ook wel eens in het enkelspan gezet, dit moet verder getraind worden, maar ze is wel braaf.

Buiten alleen geschikt voor een ervaren amazone / ruiter /menner. Wel verkeersmak, maar heeft iemand nodig die rustig blijft en stil kan zitten als ze heet wordt. Dan wordt zij ook weer rustig. Ik rijd zelf regelmatig met haar in het bos, meestal alleen.

friese stermerrie te koop

Yara Nynke
Friese merrie (Aarnold x Fabe x Folkert), 18 mei 2015

 

Jaarling merrie (Aarnold x Fabe x Folkert) stam 50

Mooie paarden met een goede basis…