Friese merrie keuringsklaar maken

Laten trainen: No cure no pay!

Mirages Horses is de enige in Nederland die uw Friese paard
keuringsklaar maakt op basis van ‘no cure no pay’. U betaalt dus voor het resultaat! Wordt uw Friese merrie niet in het KFPS stamboek opgenomen, dan betaalt u geen trainingskosten.

In het voorjaar houd ik een blog bij over de training van een groen paard voor de stamboekkeuring. In 2018 gaat dat over mijn zelfgefokte merrie Yara. De eerste aflevering verschijnt binnenkort.

Lees hier het trainingsblog van 2017

Friese stermerrie, fries paard, friese paarden, stamboekkeuring, keuring fries, friese merrie

Waarom ‘no cure no pay’?

Als trainer wil ik eerlijk zijn over de mogelijkheden van uw paard. Ik heb een hekel aan het creëren van valse verwachtingen. Of uw
merrie een goed resultaat behaalt tijdens de keuring hangt van veel factoren af. Natuurlijk van haar bouw en aanleg, daar doe je niets aan. Maar ook van de training en presentatie. En daar kunnen we wél invloed op uitoefenen.

Hoe werkt het?

We bekijken eerst samen uw paard. Dat doen ik het liefst in levende lijve, maar het kan ook met behulp van een filmpje. Ik maak een
inschatting van haar mogelijkheden en we praten hier uitgebreid over. Als ik denk dat uw paard het in zich heeft om minimaal een 3e premie te behalen, dan maken we afspraken over de training.

Ik train uw paard gedurende 6 weken aan huis of bij mij op stal. Ze wordt 3 tot 5 keer in de week getraind, afhankelijk van haar leeftijd en conditie. Indien gewenst kan ze ook zadelmak gemaakt worden of beleerd worden in het tweespan.

Voor de keuring zorg ik er voor dat ze netjes gewassen wordt en er piekfijn uitziet, volgens de huidige regels voor toiletteren.

Trainingskosten

De trainingskosten zijn volstrekt afhankelijk van het resultaat. Omdat ik alleen paarden in training neem waarvan ik denk dat ze een goede kans maken is hierbij het risico voor mij.

Keuringsresultaat Kosten 2017
Geen opname stamboek  €          0,00
Opname stamboek zonder premie  €     175,00
Opname stamboek 3e premie  €     300,00
Sterverklaring 2e premie  €     550,00
Sterverklaring 1e premie  €     800,00

U betaalt dus meer naarmate uw Friese merrie meer waard wordt door het keuringsresultaat. Wel zo eerlijk! Genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw en per resultaat (dus niet per maand). In principe train ik de paarden 6 weken.

Zeg nou zelf: Waarom zou u 500 euro per maand betalen zonder garantie op resultaat? En let op: U krijgt sowieso een goed bespierd paard terug, dat netjes getraind is.

Overige kosten

Alle verblijfskosten, voerkosten en kosten voor de smid, de dierenarts, etcetera zijn voor uw rekening. Inzet van derden zoals een smid, ostheopaat, tandarts en dierenarts wordt uiteraard vooraf met u besproken, tenzij het om een medisch noodgeval gaat. Als u in de buurt van Ede woont en de juiste faciliteiten heeft, kan ik het paard bij u aan huis trainen.

De kosten voor de keuring zelf, alle kosten die het stamboek aan de eigenaar rekent (circa 90 tot 120 euro afhankelijk van het resultaat: zie Tarieven KFPS) en de kosten voor de voorbrengers (ongeveer 40 euro) zijn voor uw rekening. Let op: U moet lid zijn van het KFPS en het paard moet op uw naam geregistreerd staan voordat ze gekeurd kan worden! Als u nog lid moet worden en uw paard nog moet overschrijven op naam, reken dan op ongeveer 180 euro.

Interesse?

Heeft u interesse in deze vorm van keuringsklaar maken? Ik kom graag naar uw merrie kijken. ">Mail me of bel: 06 275 44009.
Ik heb weer ruimte voor een trainingspaard. Zeker als u een merrie heeft die erg bruin wordt in de zomer, is de najaarskeuring in Ermelo in oktober een goed idee.

PS
Niet alleen 3-jarige merries komen hiervoor in aanmerking! Ik heb net zo lief wat oudere dames, die verder zijn uitgegroeid. En als uw paard al zadelmak is kan ik het ook verder doorrijden tijdens de training. Daar heeft u wat aan!

Toch liever zelf trainen? Doe de digitale cursus, met filmpjes, tips en checklists. Kijk hier voor meer informatie.

Lees meer:

De 4 redenen waarom je Friese merrie geen ster wordt

Ster, 3e premie of Stamboek?

Zelf doen?

Kunt u zelf longeren? En rijdt u wellicht zelf ook op uw paard? Wilt  u uw merrie niet zo lang kwijt of vindt u het vooral leuk om met haar naar de keuring te gaan? En wilt u niet te veel geld kwijt zijn aan de training? Doe het dan zelf. Met behulp van de Online Cursus!

Meer informatie in het filmpje en op de cursus website.

 

Mooie paarden met een goede basis…